האם להכין דשנים בעצמי או לקנות דשן מוכן?

האם להכין דשנים בעצמי או לקנות דשן מוכן?

גידולים חקלאים זקוקים לדשנים. זו עובדה. כדי שצמח יגדל ויתפתח הוא זקוק לחומרים מזינים. זה נכון לגידולים חקלאיים מסורתיים בקרקע וגם נכון כאשר מגדלים בשיטה ההידרופונית. הדשן הוא האוכל של הצמח וכמו שאנחנו לא נוכל להתקיים ללא אוכל לאורך זמן, צמח לא יגדל אם הוא לא יקבל את מנת הדשנים שלה הוא זקוק. גם לא משנה היכן אתם מגדלים ובאיזה מצע, גם אז הצמחים שלכם יצטרכו דשן. בין אם אתם מגדלים בתוך הבית, בתוך חדר או בתוך ארון, בין אם המצע שבחרתם בו הוא טוף, קוקוס, אדמה או בהידרוטון, אתם תצטרכו דשן כדי להנות מיבול אופטימלי. משמבינים את חשיבות הדשן להתפתחותו של הצמח, נותרת לה שאלה אחת פתוחה: האם רצוי לרכוש דשנים מוכנים או שמא כדאי לנו ללמוד ולהכין בעצמנו? ננסה לתת לכם חומר למחשבה בדיוק בנושא הזה. לקנות דשן או להכין לבד? הכנה עצמית של דשנים אינה מתאימה לכל אחד ואחת. צריך זמן פנוי ללמידת הכנת הדשן. הכנת הדשן אינה משימה מאוד מורכבת או ארוכה במיוחד אך יש לדעת כיצד לגשת למשימה וכיצד לבצע אותה. כך למשל, כדי להכין דשן צריך לעבוד עם טבלאות, עם כמויות, עם מד מוליכות וכן עם מד חומציות. לרוב ניתן למצוא את הוראות ההכנה של הדשנים על גבי האריזות של המותגים אך עדיין יש לעבוד בצורה מחושבת במיוחד. לכן, אם רוצים להכין בעצמנו דשן בהחלט ניתן לעשות זאת ובלבד שיש לנו אוריינטציה מתאימה למטלות שכאלו, סבלנות, יכולת לימוד גבוהה וזמן פנוי לעסוק בזה. הכנת עצמית של דשן דורשת גם רמה גבוהה של דיוק. המטרה שלנו כאשר אנחנו מכינים דשן היא למצוא את האיזון הנכון בין כל המרכיבים. מרגע שמצאנו את האיזון הנכון נרצה לשחזר את אותו הדשן באותו הרכב בדיוק כדי להנות שוב ושוב מיבול מוצלח. ואם אנחנו רוצים לדעת כיצד לשחזר הרכב נכון של דשן שיצרנו בעצמנו, עלינו להיות מאוד מדויקים בכמויות וכן מאוד מדויקים ברישומים, במעקב ובתיעוד שלנו – כך שנוכל לשחזר תערובת דשן טובה ומאוזנת היטב גם בעתיד. מנגד, קניה של דשנים מוכנים פוטרת אותנו מכל הסיפור הזה של טבלאות, מעקב ודיוק. אנחנו קונים דשנים, מנסים אותם ורואים מה הכי מתאים לגידול שלנו. בפעם הבאה שנזדקק לדשן פשוט נלך לחנות ההידרופונית שבה רכשנו את הדשן ונקנה את הדשן שהכי התאים לגידולים שלנו. עוד שיקול שיש לקחת בחשבון כאשר שוקלים באם כדאי להכין בעצמנו דשן הוא היקף העזרה וההדרכה שעומדת לרשותנו. כפי שציינתי קודם כדי להכין בעצמנו דשן נדרש להבנת טבלאות, לביצוע מעקב ורישומים, להבנת תפקידם של הזרחן, האשלגן, הסידן, נצטרך להבין מהי מסיסות, תזונת מיקרו, תזונת מאקרו, תזונת משנה ועוד כהנה וכהנה מושגים חדשים, וכדאי מאוד שיהיה מומחה לצדנו שיוכל ללמד אותנו, ללוות ולהדריך אותנו. נכון, יש הרבה מאוד מידע ברשת, אבל למי שאין ניסיון קודם בנושא לא ידע לברור את המידע הנכון מבליל המידע שרץ ברשת. לסיכום, הכנה עצמאית של דשן היא משימה אפשרית בהחלט אם אתם מוכנים להיענות לאתגר. מי שלא מעוניין להתעסק עם זה, ורבים לא מעוניינים להתעסק בזה, יכול פשוט לרכוש דשן מוכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *